Stil zijn

Het is woensdagavond en ‘Quiet Day’ is afgelopen. Gedurende de afgelopen 24 uur was het stiller op college. Er waren geen lessen, geen verplichte corvee taken en mensen zonderden zich af. Tijdens ‘Quiet Day’ wordt iedereen aangemoedigd om stil te worden. Om even los te komen van de studiedrukte en te focussen op God.

Stil worden te midden van een gezin is een uitdaging. Onze dametjes zijn namelijk nooit stil en hebben uiteraard onze zorg nodig. Maar omdat we geen lessen hadden, konden we allebei tijd alleen en veelal in stilte doorbrengen. Het is nog best lastig om die stilte niet gelijk op te vullen met to-do’s. 🙂

Toen Arjan tijdens zijn wandeling verschillende vogels zag, moest hij denken aan een Bijbeltekst waarin Jezus zijn leerlingen erop wijst dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Hij gebruikt hiervoor het voorbeeld van vogels. Tijdens mijn wandeling luisterde ik via de Bijbelapp toevallig naar Mattheus 6 waar dit voorbeeld vandaan komt en werd ook ik herinnerd aan Gods zorg voor ons.

Afgelopen weken waren intensief voor ons. Elk langskomend virusje leken we op te pakken en er was altijd minimaal 1 gezinslid met koorts. Hoe mooi dan om op ‘Quiet Day’ erbij stil te staan dat God precies weet wat we nodig hebben en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Niet nu we allemaal geveld worden door een griepje en niet om onze toekomst in Nepal. Dat betekent niet dat het allemaal gemakkelijk zal zijn, maar Hij is erbij en weet wat ieder persoontje van ons gezin nodig heeft.

Tijdens de start van ‘Quiet Day’ zongen we het lied ‘Good good father’ waar de volgende tekst in voorkomt:

‘I’ve seen many searching for answers far and wide
But I know we’re all searching
For answers only you provide
‘Cause you know just what we need
Before we say a word’

Dit lied klinkt nog even door in mijn achterhoofd. Vermoeide wandelbenen en een vernieuwde focus op God en zijn karakter als zorgzame Vader: wat mij betreft een prima afsluiting van ‘Quiet Day’.