Een dag uit ons leven!

06.30 de wekker gaat. Ik doe een poging om op te staan om te gaan hardlopen. Dit mislukt regelmatig, maar vandaag niet! De zon schijnt, ik heb goed geslapen en met een banaan achter mijn kiezen start ik mijn rondje. De natuur is prachtig en met een ontspannen hoofd maar stramme spieren kom ik terug in ons appartement.

07.30 De dametjes zijn al even op dus het is tijd voor ontbijt! Zodra Mirthe ’s ochtends wakker wordt zegt ze dat haar buik praat omdat deze honger heeft. Mirthe houdt erg van brood en ginger(=gember) thee. Sinds kort eet Naomi ook een halve boterham mee. Bij voorkeur met worst. 🙂

08.30 (Arjan of) ik vertrek naar de eerste community activiteit. Iedere werkdag begint met een activiteit/afspraak voor de hele gemeenschap. Zo is er op maandag kick-off meeting (start van de week) en zijn er op andere dagen tutorgroepen, community-worship en gebedsbijeenkomsten. Bij veel van deze bijeenkomsten kunnen we onze dametjes meenemen en we kijken per keer of dat handig is.

09.30 Arjan start met zijn cursus. Zie bijvoorbeeld zijn laatste blog om te lezen waar hij zoal mee bezig was de laatste weken. De rest van de ochtend ben ik druk met onze dochters. Vaak doen we iets huishoudelijks, gaan we koffie drinken in Maple Hall (kantine/eetzaal), trampoline springen, fruit eten, bezoekjes aan de speeltuin, boodschappen, etc. Niet heel veel anders dan het leven van een moeder met kinderen in Nederland. 🙂

12.30 lunch met Mirthe en Naomi. Zij hebben namelijk echt wel weer trek! Rond 13.00 komt Arjan terug van cursus en proberen we even bij te praten. Daarna gaan de dametjes slapen en draaien Arjan en ik onze rollen om.

13.30 ik zoek een plekje om te gaan studeren. Meestal ga ik in de bibliotheek zitten, maar soms ook in een van de zitkamers beneden. Het huis is groot en er zijn voldoende plekjes. Het was vooral weer even ontdekken wat fijn werkt (welke mate van geroezemoes is prettig? 🙂 ) Vaak is de middag gereserveerd voor mijn cursus (daarover in een latere blog meer), maar soms komt het voor dat Arjan nog een activiteit heeft of dat er iets anders gepland is. We bekijken per week wat handig en nodig is om te doen.

17.00 In het kader van de Holy Habits proberen we ook tijd alleen te reserveren. Inmiddels weten we dat we ’s avonds vaak nog tot vrij laat bezig zijn met onze meiden of al snel andere werk of studie dingen doen. In onze cursus is ons duidelijk geworden hoe belangrijk het is om tot Rust te komen. Daarom proberen we allebei iedere dag even alleen te zijn. Soms wat korter, soms wat langer. Het lukt nog niet altijd, maar dat komt vanzelf.

18.00 etenstijd! Onze maaltijden schelen niet zoveel met wat we in Nederland gewend waren te eten. Boodschappen doen is daarom erg gemakkelijk. Uiteraard zijn er wel dingen anders dan in Nederland. Zo is bijna alle groente en fruit verpakt in plastic. Gezien de impact van plastic op het milieu is dat wel iets waar ik me aan stoor. En de transitie maakt die irritatie vast erger. 😉 Verder zijn er veel verschillende soorten chutney’s en zijn er veel producten die kant-en-klaar te koop zijn. Het is leuk om zo af en toe nieuwe dingen te proberen! Daarnaast eten we een keer per week in Maple Hall samen met de andere studenten. Dit doen we omdat we op een rustige maar daardoor ook wat afgezonderde plek wonen en als gezin ook niet altijd met alle community activiteiten mee kunnen doen. Omdat we wel graag onderdeel uit willen maken van deze groep mensen zoeken we naar manieren om dit op te bouwen. Bijvoorbeeld door een keer per week mee te eten met de groep.

19.30 de dametjes gaan naar bed. Het kost best wat tijd voordat ze allebei voldoende tot rust zijn gekomen om te gaan slapen. Knuffelen, verhaaltjes, bidden en kletsen; het hoort er allemaal bij. 🙂 We merken dat Mirthe en Naomi deze ‘kwali-tijd’ echt nodig hebben.

21.00 nog een rondje opruimen door de woonkamer en dan even samen op de bank. Regelmatig zijn er nog wat studie of regeldingen te doen, maar we houden ook van af en toe een serie of een boek.

Regelmatig worden er socials georganiseerd; gezellige ontmoetingen met de andere studenten. Zo is er wekelijks een mums-group, zijn we afgelopen zaterdag naar het strand geweest met onze tutorgroep en hebben we corridor-socials (ofwel, gezelligheid met de buren! 🙂 )

Het leven op All Nations is veelzijdig, druk en inspirerend!