De laatste blog vanuit Engeland

De laatste? Ja, dit is de laatste blog vanuit Engeland geschreven! Morgen geven we met z’n allen de hele school een goede schoonmaakronde en dan scheiden de wegen voor de meeste studenten. Wij blijven zoals veel gezinnen nog wat langer om goed op te kunnen ruimen voor vertrek. Op 16 juli arriveren we dan weer op Nederlandse bodem.

We zijn nu druk met afscheid nemen op All Nations. De week zit vol met ‘socials’, vaak een maaltijd of een borrel, om afscheid te nemen van een subgroep op het college. We hadden een borrel ’s avonds met de mensen van onze gang, we hadden een barbecue met de mensen van onze tutorgroep, we hadden een etentje met Corine’s klas, er was een multiculturele avond, en vandaag hebben we de afscheidsceremonie en uitzending op het college, en vanavond nog een groot eindfeest op het college. Onze meiden zeggen ook hun vriendjes/vriendinnetjes van hier gedag, en volgende week nemen ze afscheid van hun gastouder. Zo helpen we elkaar om goed te vertrekken van deze plek en van elkaar.

Brexit: onze tijd in Engeland komt ten einde.

We ruimen ook op want op de heenreis paste alles maar net in de auto (en je bouwt toch weer heel wat spullen op in 15 maanden All Nations). De dakkoffer en fietsendrager moeten opgezocht worden (waar was die ook al weer opgeslagen? O ja, …., volgens mij was die verplaatst omdat er iets anders geplaatst moest worden, …. Wie zou weten waar deze nu gebleven zijn?). Volgende week is het inpakken geblazen (hopelijk past alles) en dan kunnen we na het volgende weekend vertrekken naar Nederland. Een periode komt ten einde.

Naast ons vertrek uit Engeland zijn we druk met het regelen van allerlei zaken voor ons vertrek naar Nepal.  Ons to-do lijstje is daarom ellenlang. Zo kochten we schoenen op de groei voor de komende 3 jaar voor onze meiden want die zijn in Nepal lastig te krijgen. We moeten nieuwe bankpassen aanvragen want die zijn niet geldig totdat we op verlof terug in Nederland zijn. Vaccinaties, bloedgroepbepaling, etc, etc. En we hadden nog extra koffers nodig, en een broodbakmachine, een yoghurtmaker, en rookmelders voor in Nepal, en… en….  Kortom: DRUK! Maar de tickets zijn geboekt: op 29 augustus vliegen we naar Nepal, en we komen dan op 30 augustus aan in Kathmandu! En op 9 september beginnen we dan onze taal- en oriëntatiecursus van INF in Pokhara.

Save-the-date: 25 augustus om 10:00 is de uitzenddienst in de Nieuwe Kerk in Delft. Van harte welkom! De nieuwsbrief lezers ontvangen binnenkort een officiële uitnodiging hiervoor!

Uitzenddienst in de Nieuwe Kerk in Delft