‘Neem een mixer mee vanuit Nederland’

Wat is het heerlijk om na een week vol afspraken even in de natuur te zijn! Begnas Lake is prachtig, evenals de schitterende bergen er omheen. Al snel na onze aankomst op deze mooie plek schoten we echter een beetje in de stress. Er was geen westerling te bekennen. We zagen alleen Nepalezen. Zou het eten hier wel hygiënisch en vers bereid zijn? Kunnen we hier wel eten met twee onze meiden?

Begnas Lake

We vroegen het na bij het hotel. De meneer keek of hij nog nooit van zoiets gehoord had. We wilden het zekere voor het onzekere nemen, en belden na een tijdje met een contactpersoon bij INF. Die stelde ons gerust. Het was geen hoogseizoen, normaal komen hier wel westerlingen. Reizen door Nepal mét kinderen is heel anders dan  saampjes… We ervaren dat we meer bewust worden van risico’s die we voor onszelf voor lief zouden nemen.

Lekker én veilig eten 😉

Alweer ruim een week geleden stapten we met z’n viertjes in het vliegtuig naar Nepal. Voor Arjan en mij (Corine) het derde bezoek aan dit land. Mirthe en Naomi zijn er voor het eerst. Na een soepele reis (wat waren onze dametjes stoer!) arriveerden we. Veel dingen zijn onveranderd: stoffige wegen, kleurrijke huizen, rijkdom en armoede naast elkaar, lekkere en vreemde geurtjes, ongedierte en de prachtige natuur. Sommige dingen zijn wel anders.

We zijn hier niet als toerist. Ons bezoek is doelgericht en staat in teken van onze emigratie later dit jaar. We hebben de eerste dagen in Kathmandu veel goede gesprekken gehad. Die gaven ons beter inzicht in onze toekomst hier. Zo weten we nu dat we de eerste vijf maanden taalstudie zullen volgen. We zijn verrast door de hoge prijzen van sommige (westerse) boodschappen. En we kregen bevestigd dat het aanvragen van een werkvisum niet perse betekent dat het visum ook (snel) toegekend zal worden. In het gesprek met een andere familie hoorden we dat we schoenen ‘op de groei’ moeten meenemen voor de meiden. Ook blijkt het handig om bijv. een mixer mee te nemen vanuit Nederland. Die zijn in Nederland veel goedkoper en van betere kwaliteit.

Straatbeeld in Kathmandu

We zijn nog maar een week in Nepal en hebben al zoveel geleerd en ervaren. We zijn ontzettend blij dat we deze reis kunnen maken. Momenteel hebben we een paar dagen vakantie voordat we maandag in Pokhara starten met een week vol afspraken. Door alle leuke afspraken die we al hebben gehad, hebben we hier erg veel zin in!