Vakantie voor de deur!

Juli was voor mij een Hennie Huisman seizoen: afwassen, schoonmaken, de was, maar vooral: meer tijd met de meiden doorbrengen! Corine was deze maand namelijk bezig met het afronden van haar cursus en werkzaamheden.  Augustus belooft een periode van rust en familiebezoek te worden! Fijn om na een drukke, intensieve periode van studie (en huishouden) de wekker thuis te kunnen laten. Op de valreep een blog over de laatste weken maar ook een vooruitblik op de komende tijd.

Corine studeert  (wat hebben die boeken eigenlijk met elkaar te maken?) – Arjan brengt tijd met de meiden door.

Afgelopen tijd stond opnieuw in het teken van afscheid (een terugkerend thema). Eerder gingen al alle studenten weg; afgelopen weken vertrokken ook de families aangezien de scholen nu ook klaar zijn. Dat betekent dat veel van Mirthes vriendjes en vriendinnetjes nu weg zijn. Opnieuw afscheid nemen dus! Mirthe vindt dat best lastig. Ook voor ons betekende het afscheid nemen van deze gezinnen.

Gelukkig was er ook regelmatig tijd om met elkaar iets te ondernemen; een soort opmaat voor de komende vakantie. Er is immers genoeg te zien en te doen hier in Engeland. We bezochten de kinderafdeling van het Science Museum in London (musea zijn gratis in Engeland!); we bezochten de kathedraal in St-Albans, en we gingen wandelen, picknicken en hutten bouwen in het bos! Wandelen doen we sowieso veel, de omgeving is hier prachtig. Het is fijn om zo quality-time met elkaar te kunnen hebben.

Science museum London – Broxbourne woods – Kathedraal St Albans

Ondertussen denken we vooruit over het komende jaar. We hebben besloten om nog tot juni 2019 hier te blijven, omdat we inzien dat we meer voorbereiding nodig hebben om goed aan de slag te kunnen en te blijven in Nepal. Corine wil volgend jaar ‘level 4’ gaan doen, een soort van propedeusejaar van de bacheloropleiding. Dit jaar is naast cross-culturele kennis en vaardigheden erg gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik wil voor de kinderen gaan zorgen, starten met wat onderzoekswerk voor de TU Delft, en daarnaast ook 1 a 2  vakken per term te volgen, bijvoorbeeld over ‘holistic community development’ en ‘cross-cultural leadership’. Om dat mogelijk te maken zijn we in overleg met een gastouder voor enkele ochtenden opvang. Onze meiden leken er zich tijdens een kennismaking best thuis te voelen. We denken dat ze daar wel zouden kunnen wennen.

Zaterdag wordt het echt vakantie en vertrekken we naar de kust van zuid-west-Engeland, naar Torquay. We brengen daar een weekje tijd door met Brigit en Nathan en Esther (Corine’s zus, zwager en nichtje). Daarna reizen we door naar de Brecon Beacons in Wales waar we een paar dagen willen kamperen in een echte ‘yurt’. Dan snel terug naar All Nations om familie te ontvangen; Corines ouders komen een paar dagen logeren! We zien erg uit naar al deze ontmoetingen en het genieten van Torquay en Wales. We zijn dankbaar dat we ook nu gewoon de kans krijgen op rust en ontspanning. We hopen dat we ons goed kunnen opladen voor het nieuwe studiejaar dat in september op ons wacht! We hopen dat jullie, thuis of op reis, ook kunnen opladen in deze periode van vakantie.

Familiebezoek in Torquay – Kamperen en wandelen in de Brecon Beacons in Wales

In verband met deze vakantie komt onze volgende blog over een maandje!