Zomerse gasten

Het is al even warm. Voor mij als niet zo hittebestendig persoon best lastig, maar ik zie het als mooie oefening op ons toekomstige leven in Nepal. Ze noemen het klimaat daar niet voor niets subtropisch :). Naast warmte, betekent de zomerperiode ook vaak een periode van rust en eventueel vakantie. En hoe leuk, een deel van onze familie maakten een bezoekje aan ons onderdeel van hun vakantie!

Het grasveld heeft het niet gemakkelijk in dit weer.

Arjans zus en zwager kwamen voor een paar dagen bij ons op bezoek. Het was ontzettend leuk om tijd met hen door te brengen en bij te kletsen. Al pratend met hen kwamen we erachter dat we al veel geleerd hebben de afgelopen tijd;  onder andere wat belangrijk is voor een duurzame (blijvende) basis in ontwikkelingswerk, een stevige Bijbelse basis voor missie, hoe crossculturele verschillen mee kunnen spelen bij miscommunicatie, wat armoede is/kan zijn. Met z’n tweetjes hebben je dat niet zo door omdat je er gezamenlijk mee bezig bent, maar als je een ander vertelt wat we hebben geleerd/gedaan dan blijkt dat al veel te zijn. Voor Mirthe en Naomi waren deze dagen ook heerlijk. Ze hebben genoten van het samen spelen en de knuffels. Helaas moest er ook weer afscheid genomen worden. Voor Mirthe is dat momenteel best moeilijk.

Familiebezoek!

Op All Nations is het afwisselend druk en stil. Er zijn weinig studenten, maar wel verschillende conferenties en bijeenkomsten gaande. Dit geeft zo nu en dan drukte op de gang en vele nieuwe gezichten. De meeste studenten zijn weg, al blijven enkelen gedurende de zomer om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast zijn de meeste families hier nog omdat het schooljaar van hun kinderen nog even doorloopt. De dametjes en wij genieten nog altijd van het mooie weer en zijn veel buiten. Mirthe wil de laatste week graag leren skateboarden. En al langere tijd is ze druk met steppen.

We genieten van de leuke speelomgeving en de mooie natuur.

Zomer dus, maar nog geen vakantie. Want Arjan en ik hebben onze rollen een beetje omgedraaid. Eind juni nam Arjan zijn En-route certificaat in ontvangst. Deze cursus is nu afgerond. Hij ervaart veel te hebben geleerd en heeft een mooie leeslijst opgesteld waar hij mee aan de slag wil. Maar voor nu mag ik even extra aan het werk. Mijn Explore cursus loopt door tot eind juli en daarnaast moet ik nog wat werkzaamheden afronden voor mijn voormalige werkgever. Daar is deze maand mooi gelegenheid voor. In augustus hopen we een aantal weken echt ‘vrij’ te plannen. We gaan dan ook een weekje op bezoek bij Brigit (zus Corine) en Nathan in Torquay. Heerlijk naar de kust. Hopelijk is er ook dan nog een zonnetje.

Arjan heeft En-route afgesloten // een ‘koel’ studieplekje

Tot slot voor degenen die mijn vorige blog met raadsel hebben gelezen; mijn voorkeursleerstijl is reflectief (hint; spiegel) en mijn teamrol is ‘plant of innovator’ (hint; lampje). Goed geraden?