Uitzending en vertrek

Ons verblijf in Nederland was hectisch en vol. En het ging ontzettend snel voorbij. Ook blogjes schoten er een beetje bij in. We waren druk met het vullen van onze tonnen met bagage (foto). En de meiden konden oude plekjes opnieuw verkennen (foto). We waren een weekje op vakantie. Daarom nu een korte update.

Tonnen met bagage, klaar voor aflevering op Schiphol

in een bekende speeltuin vlak bij ons oude huis in Delft

Nu is het dan zover: zondag is de uitzenddienst in de Nieuwe Kerk te Delft (kom je ook? Om 10:00, welkom!). En daarna vertrekken we op 29 augustus naar Nepal. Waar we ons lang op voorbereid hebben en wat erg ver weg leek is nu ineens echt dichtbij gekomen. Dat geeft vreugde maar ook wat spanning en verdriet. Vreugde omdat het nu eindelijk zover is. Spanning omdat er zoveel onbekend is; hoe gaan we het daar doen als gezin? En verdriet omdat we voor langere tijd afscheid nemen van een hele reeks familie en vrienden. Overigens hopen we dat afscheid op feestelijke wijze te vieren!

Uitzenddienst in de Nieuwe Kerk in Delft

Na een korte tijd in de hoofdstad Kathmandu reizen we door naar Pokhara. Hier gaan we in een tijdelijke woning van INF wonen (de eerste verdieping van The Green House, al is het huis tegenwoordig blauw), en oriƫnteren we ons op een eigen woonplek die passend is bij ons gezin. Die zouden we graag snel vinden, omdat het na meer dan een jaar onrust nu tijd is voor een echte eigen plek. Op 9 September begint een oriƫntatieprogramma van 2 weken, en gaan we 5 maanden voltijds taalstudie doen om de Nepalese taal en cultuur te leren zodat we ook echt het lokale schrift kunnen lezen en wat kunnen verstaan op ons werk, in de kerk en in de buurt. We zien er naar uit om de teams te ontmoeten in Kathmandu en Pokhara. De volgende fase gaat nu echt beginnen!

 

Entree Green Pastures Complex

Eenmaal geland in ons huis in Pokhara hopen we te gaan bloggen vanuit Nepal. We willen dan delen over onze ervaringen met het land, met de mensen, en met de cultuur, met lokale christenen. En natuurlijk over ons werk, onze kerk en ons gezin. Zo hopen we dat u met ons mee kunt doen en ook kunt proeven van Gods wereldwijde werk!